in

On the Suffolk Coast, a Family Builds a Seaside Home for the Ages



In the seaside village of Thorpeness alongside the Suffolk Coast in England, the chance to purchase doesn’t come round all too typically. “Houses here seem to pass from generation to generation—it’s tough to get in,” says Louisa Brown. “My husband, Ben, and I had been looking for a long time when one came up, so we put in an offer and bought it, but then we didn’t know what to do with it.”

Over the years, the Fifties chalet bungalow they’d in hand had been added on to and reorganized haphazardly, so to take advantage of the seafront web site they determined to begin over. The Browns sought the experience of London studio IF_DO, which estimated that by beginning anew, the usable dwelling area might simply be doubled. And, it will permit the couple to attempt one thing fully totally different.

“We live in a traditional Victorian farmhouse, so we wanted something contemporary and open plan, which was slightly out of our comfort zone,” says Louisa. “We also wanted something my family could all use together, so my parents and us can be there, along with our three children.”

The new dwelling is almost double the scale of the bungalow—it stands at 3,440 sq. ft—however its lengthy horizontal strains and impartial palette fold superbly into the seaside setting. The floor stage is constructed with pale buff brick, and the second stage is clad in oak that can finally fade to a light-weight grey. The dwelling faces east, searching over the sand and towards the rising solar, whereas behind is a backyard that abuts woodlands.

The Browns selected hardy, sturdy supplies to resist the salty air—and the damage and tear introduced on by three rising youngsters—however the home nonetheless feels ethereal due to a central open-plan dwelling space enclosed by floor-t0-ceiling home windows on the entrance and rear. Upon return from the seashore, the household can head straight via to the patio and garden in the back of the house.

“You can see straight through the house on the ground floor,” says Al Scott, a director and cofounder at IF_DO. “That was a bold move because you might not want to live like that every day of your life, but as a response to the typology of a holiday home, it works.”

On one aspect of the central dwelling space are non-public lodging for Louisa’s mother and father, whereas the opposite contains back-of-house circulation, storage, a utility room, kitchen, and seating space.

On the second ground are the first suite and youngsters’ bedrooms, plus an extra household room the place a balcony supplies sea views and contemporary air, which is what attracted the Browns to the world within the first place. “Hopefully as our children grow up,” says Louisa, “the thinking is that they will be able to bring the next generation here.”

Report

Comments

Express your views here

Disqus Shortname not set. Please check settings

What to Expect Before Getting Your First Tattoo

One of Switzerland’s largest corporations to introduce four-day week