in

Clever Planning Makes Use of Every Corner of a Compact Villa in Spain



Project Details:

Location: Vilanova, Spain

Architect: FORMA / @weareforma

Photographer: José Hevia

From the Architect: “This challenge presents the refurbishment of a home situated within the historic heart of Vilanova, a city close to Barcelona. It is a three-story condo of small dimensions and a triangular form that consists of two liveable flooring and a terrace ground. The goal was to offer balanced areas on the triangular ground plan and seize the sunshine via the terrace to the darkest areas.

With such unusual dimensions, the thought was to simplify the areas as a lot as potential. We transformed the bottom ground into a big room with all companies  positioned on the perimeter to present the utmost feeling of spaciousness. On the second ground we designed the bedrooms, every with its personal window. On the highest ground we’ve got the terrace which additionally acts as a skylight that sends pure mild to all of the flooring of the home via the staircase.

The pavement all through the home is a marble ground recovered from its authentic state. To distinction the coldness of the marble, the chosen furnishings is fabricated from wooden and the objects and particulars are in earth tones.”



Report

Comments

Express your views here

Disqus Shortname not set. Please check settings

Majority of New Yorkers need a larger price range for the NYPD: ballot

On North Dakota and Minnesota’s WZFG-AM radio: Discuss voter fraud and media bias on mass public shooters’ political opinions