in

Clever Conversions: Creating a Home from a Castle – Christie’s International Actual Property


Around the world, historic architectural options are being reimagined into gorgeous areas and luxurious residence conversions. Taking benefit of their distinctive shapes, incorporating their historical past, and mixing previous with current, architects are bringing new life to those one-of-a-kind areas.

Turret transformation
Housed inside Manhattan’s landmark Temple Court constructing, The Beekman lodge has lately been restored to its former glory. Dating to 1881, the Queen Anne-style constructing in granite, purple brick, and tan Dorchester stone boasts a nine-story Victorian atrium with a skylight and two turrets, which have been reworked into two signature penthouse suites.

The Turret Penthouses in New York City’s iconic The Beekman lodge have personal entrances, rooftop terraces, and views of City Hall Park.

“The Beekman has been a very special project, and the newly completed turret suites really are the icing on the cake,” says inside architect Martin Brudnizki of Martin Brudnizki Design Studio, who restored the property in partnership with Gerner Kronick + Valcarcel Architects. “When you’re in the space, you feel hidden in the middle of the city, like no one knows you’re in the turrets of this beautiful 19th-century landmark building.

The Beekman has been a very special project, and the newly completed turret suites really are the icing on the cake

“The inspiration came from the idea of a writer’s attic apartment: we wanted it to be somewhere you can relax, dream, and be creative.” Spread over two flooring and reached through personal rooftop terrace entrances, each penthouses have been furnished with Persian rugs, mid-century eating tables, classic objects, and bespoke gadgets—together with 7-foot (2 m), Beaux Arts-inspired chandeliers that cling from the turrets’ dramatic 40-foot (12 m) ceilings.

Related: Visit 7 of the Most Stylish Luxury Hotels
In order to maintain St Jakobus Church’s lofty ceilings, Zecc Architects added modular floors and stairways to zone the space within. Photograph: Frank Hanswijk




In order to take care of St Jakobus Church’s lofty ceilings, Zecc Architects added modular flooring and stairways to zone the area inside. Photograph: Frank Hanswijk

Church conversion
Led by Bart Kellerhuis and Marnix van der Meer, Netherland’s Zecc Architects has set the precedent with its hanging church conversions. In Utrecht, Zecc reworked St Jakobus Church right into a hanging residence. With little intervention to the spacious present construction, the agency created a brand new white quantity inside it, “merging two periods into one new design,” Kellerhuis says.

A fusion of old and new, the residence in St Jakobus Church in Utrecht was created without altering the original construction of the church. Photograph: Frank Hanswijk
A fusion of outdated and new, the residence in St Jakobus Church in Utrecht was created with out altering the unique development of the church. Photograph: Frank Hanswijk

Stained-glass home windows, picket flooring, arches, columns, and doorways had been all saved intact. At the rear of the church the place the altar as soon as stood, three new glass fronts had been added to usher in extra daylight, whereas a singular eating room desk has been made out of the church’s pews.

In a second, smaller Utrecht church conversion by Zecc, the residence makes use of the church organ as a sculptural factor. In addition to the unique stained-glass home windows, one impressed by Dutch artist Piet Mondrian has been included behind the altar.

Related: Travel the World through the Wonders of Architecture

Silo House in downtown Phoenix, Arizona, is a converted 1955 corrugated steel grain silo, achieving a sense of “home” even within a non-traditional shape. Photograph: Matt Winquist
Silo House in downtown Phoenix, Arizona, is a transformed 1955 corrugated metal grain silo, attaining a way of “home” even inside a non-traditional form. Photograph: Matt Winquist

Sleek silos
In downtown Phoenix, Arizona’s Garfield Historic District, architect Christoph Kaiser has carved out a surprisingly spacious, light-filled residence inside a Fifties grain silo. “For me, the most satisfying aspect of 
Silo House was in the challenge of designing something that feels like home within a form, and at a scale that defies convention,” Kaiser says. “I determined early on that the main spaces of this home needed to feel spatially generous. This quickly became a defining design mechanism.”

To create a feeling of space in Phoenix’s Silo House, architects created an indoor-outdoor connection and pushed storage, surfaces, and the bathroom to the edges of the structure. Photograph: Matt Winquist
To create a sense of area in Phoenix’s Silo House, architects created an indoor-outdoor connection and pushed storage, surfaces, and the lavatory to the sides of the construction. Photograph: Matt Winquist

Storage, counter surfaces, the lavatory, and the mechanical core had been pushed to the sides of the area, “leaving a central living and dining volume that was 26 feet [8 m] in height,” Kaiser says. A sleeping mezzanine is perched above. In walnut and black metal, the cylindrical residence brings in mild by means of a round mild properly above the eating desk, an operable skylight on the prime, and enormous openings, together with a sliding glass door that creates a robust indoor-outdoor connection and matches the curve of the house.

Related: Explore Darlington, an Architectural Masterpiece Reborn

Monastery makeover
Set within the hills above Florence amongst olive groves and woodland, an historic monastery, inhabited by Dominican Friars from 1609, was transformed into an beautiful residence when the brand new homeowners sensitively restored the complicated, leaving its character intact.


Dating from the sixteenth century, this monastery exterior of Florence was reworked right into a thoughtfully restored property, with most of the authentic options preserved.

With 40 rooms, the property contains an inside tiered cloister, frescoed ceilings, an historic refectory, and a dovecote.

The property provides views of olive groves and woodland, and the hills close to Florence.

Spread over 25,296 sq. ft (2,350 sq m), the elegant 40-room property contains an inside tiered cloister, frescoed ceilings, the traditional refectory, and a dovecote. On the raised floor ground of the principle three-story constructing, the unique monks’ cells have been transformed into dwelling areas: a big research, a lounge, a bed room, and two loos.

Landmark restorations
In Gloucestershire, England, London-based structure agency De Matos Ryan has sculpted a shocking subterranean residence, known as The Round Tower, round a Grade II-listed folly. “The intention of this project was to restore, conserve, and provide a sustainable viable use for the ongoing maintenance of this previously derelict and burnt-out tower,” says director Jose Esteves De Matos.

The Round Tower in England had been reduced to ruin before architecture firm De Matos Ryan revitalized it. Completed in 2009, it is now a home that maintains an open relationship with the surrounding landscape. Photograph: Edmund Sumner
The Round Tower in England had been diminished to damage earlier than structure agency De Matos Ryan revitalized it. Completed in 2009, it’s now a house that maintains an open relationship with the encompassing panorama. Photograph: Edmund Sumner

Related: Read About the Future of Architecture

Bringing mild into the open-plan underground extension by means of a sunken courtyard and a “landscape scoop” the place a swimming pool is cleverly hid, the house, which is linked to the encompassing panorama as a lot because the dominant tower, was shortlisted for a RIBA Regional Award in 2012.

The extension of the Round Tower is discreet, built underground to allow the tower to remain the dominant structure. An open sunken courtyard and a “landscape scoop” allow natural light to shine through. Photograph: Edmund Sumner
The extension of the Round Tower is discreet, constructed underground to permit the tower to stay the dominant construction. An open sunken courtyard and a “landscape scoop” enable pure mild to shine by means of. Photograph: Edmund Sumner

Functioning because the entrance door to the four-bedroom residence, the tower homes two visitor bedrooms with a toilet, a comfortable at basement degree, and a rooftop terrace, providing panoramic views of the encompassing panorama.

Report

Comments

Express your views here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Disqus Shortname not set. Please check settings

Written by Admin

Perv busted in alleged intercourse assault of 13-year-old NYC boy, cops say

Sufferer claims ‘hunter-like’ Casey White is on degree of Charles Manson, Ted Bundy